Välkommen till Jomala!

Av Ålands sexton kommuner är Jomala till invånarantalet den största landskommunen. Här finns en levande landsbygd, aktiva byar och ett expanderande näringsliv.

Kommunen har en befolkning på cirka 4 700 invånare fördelade på 32 byar. Jomala ligger alltid bra till oavsett när och hur du kommer till Åland. Fasta Ålands enda flygplats ligger i Jomala och närmaste färjhamn finns i grannkommunen Mariehamn, som är Ålands enda stad.

Naturmiljöerna i kommunens 32 byar är skiftande. Möt Ålands hav vid Hammarudda i väster, upplev de öppna fälten mitt i kommunen, njut av lövängarna på Ramsholmen där varje årstid har sin skönhet och av istidsformationerna på Ingbyberget. 

Ramsholmens naturreservat är ett av Ålands främsta och ett veritabelt paradis för blomsterälskaren. Floran är rik och varierande med många rariteter, som t.ex. ramslök och olika orkidéer. På våren formligen exploderar hela Ramsholmen i ett överdåd av blåsippor, vitsippor och gullvivor. Här finns också de flesta i landskapet förekommande ädla buskar och lövträd representerade. Runt området löper en promenadstig, som är värd ett besök oberoende av årstid, så packa picknickkorgen och unna dig en sann naturupplevelse!

I menyraden till vänster kan du läsa mer om sevärdheter  i Jomala. Genom att gå in på Visist Ålands hemsida får du aktuell information om bl.a. evenemang, boende och matupplevelser.

Kontakt

Jomala kommun
PB 2
22 151 Jomala
Tfn. växel 32 910
Fax 329 115
E-post info@jomala.ax

Besöksadress
Kommunkansliet
Godbyvägen 448
Kommunkansliets besökstider:
vardagar 9.00-15.00

Kommunbiblioteket
Skolvägen 3
22 150 JOMALA
Tfn. 31 725
E-post: jomalabibliotek@jomala.ax

Vikingahallen
Önningebyvägen 5
22 150 JOMALA
Tfn. 31 580
E-post: vikingahallen@jomala.ax